Kukbuk

kukbuk 2015 Natalia Kukulska"Trawa czeka na obiad"
Natalia i Michał śmieją się, że są zupiarzami - parująca miska treściwej zupy wystarcza im za cały obiad. Mimo że nie ograniczajq się do kuchni polskiej, w niedzielę często jedzą rosół, latem chłodniki i botwinkę, a zimą barszcz. Natalia jest specjalistką od warzywnych kremów i zup azjatyckich.

Pytana o grzeszki, zwierza się z miłości do słonych paluszków maczanych w twarożku kozim. Podczas naszej rozmowy raz po raz sięga zaś do miseczki z pestkami, orzechami i suszonq żurawiną. Uwielbia wszystko, co chrupie, a zwłaszcza popcorn. Ostatnio kupiła nawet specjalne naczynie, które powiększa się razem z pęczniejącymi ziarnami.

Pobierz

Zobacz także

Sos Wioski DziecięcieViola ŚpiechowiczDr. Matushke